New York en zeebenen - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Vivian Vreugdenburg - WaarBenJij.nu New York en zeebenen - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Vivian Vreugdenburg - WaarBenJij.nu

New York en zeebenen

Door: Vivian

Blijf op de hoogte en volg Vivian

28 November 2006 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Hallo allemaal,

Hier dan het eerste bericht vanaf zee! Ik ben nu drie dagen aan boord en het gaat zo ver allemaal prima. Maar ik zal bij het begin beginnen.
Donderdag ben ik met Danielle en mam al richting schiphol gegaan omdat de vlucht al om half 10 vertrok vrijdagochtend. Toen we vrijdag aankwamen op de luchthaven was het nog spannend of ik wel meekon want de vlucht was overboekt en mijn stoel was eruit gegooid. Hierdoor moesten we heel snel afscheid nemen want ik moest me zo snel mogelijk bij de gate melden om te zorgen dat ik toch nog mee kon. Toen ik daar aan het wachten was heb ik al gelijk een jongen ontmoet die ook voor de eerste keer aan boord van de Noordam ging werken dus dat was wel gezellig. Ook stonden daar mensen te wachten die als gast mee zouden gaan aan boord.
Uiteindelijke hebben ze een stoel voor me kunnen regelen en kon ik gelukkig mee. De vlucht was wel relaxed en tijdens de vlucht kwam ik erachter dat de jongen naast mij ook aan boord kwam werken, hij ging al voor de vierde keer dus hij heeft me nog vanalles verteld over het leven aan boord etc. Bij aankomst in New York ging alles heel soepel, gelukkig deed de douane helemaal niet moeilijk over de enkele reis en stonden we zo buiten. We bleken met zes te zijn allemaal voor de Noordam. Omdat we om 13.00 uur lokale tijd al in het hotel waren hadden we besloten om nog maar even richting Manhatten te gaan, het is ook zo zonde om de hele dag op je kamer te blijven hangen als je in the big apple bent!
Na twee bussen en twee metro’s anderhalf uur later stonden we dan midden in Manhatten, wow echt gaaf! De kerstsales waren net begonnen dus het was super druk maar wel gezellig. We zijn naar het empire state building geweest tot binnen in de hal en toen kwamen we erachter dat de rij toch drie keer zo lang was als hij leek en we niet genoeg tijd zouden hebben om helemaal naar boven te gaan dus dat hebben we nog maar even uitgesteld. Daarna zijn we broadway afgelopen tot aan Times Square dat was natuurlijk ook helemaal super, je kijkt echt je ogen uit! We hebben nog wat in een winkelcentrum rondgelopen en zijn toen toch maar weer richting de metro en de bus gegaan want we waren wel erg moe van de reis.
Zaterdag werden we om 8.00 uur opgehaald om naar het schip te gaan. Toen we aankwamen werden we in de doorgang allemaal op een rij gezet met onze koffers allemaal op een rij en kwamen ze met de drugshonden langs om te kijken of we niks meesmokkelden. Aan boord moesten we gelijk ons paspoort inleveren en kreeg je een beschrijving van alles dat je moet doen op de eerste dag. Nou als eerste ben ik maar opzoek gegaan naar mijn hut en het is maar goed dat ik niet in ongeluk geloof want ik heb hutnummer A013!!!! Helemaal voorin. Ik deel de hut samen met een filipijns meisje Leezel, zij is ook telephone concierge dus ze werkt mij ook in. Het is heel klein allemaal, maar ik heb zo weinig bagage dat het toch wel allemaal makkelijk in de kast past. Het is wel wennen wat zij heeft zo veel spullen dat dit over de hele kamer verspreid ligt, maar bij de volgende cruise hebben we wat meer tijd en gaan we opriumen. Ze is in ieder geval heel aardig en heeft me een beetje de weg gewezen (hoewel ik nog dagelijks verdwaal) Nadat ik had uitgepakt werden allemaal verwacht voor een safety meeting. Hier kregen we uitleg over de regels aan boord en wat te doen bij welk alarm. Ook kregen we allemaal ons reddingsvest en moesten we gaan kijken waar ons liferaft is. Daarna moesten alle nieuwe mensen een tentamen maken over hoe er aan boord omgegaan wordt met afval en afvalverwerking, dit duurde drie uur! Maar wel alles gehaal met 100% !!
Daarna ben ik op zoek gegaan naar de kleermaker want het uniform wordt op maat gemaakt! Ik heb ondertussen het witte al gekregen, het blauwe is nog niet af maar dat hoeven we pas in New York weer aan dus voorlopig zit ik goed en zie ik eruit als een officieel crew member!
Nadat deze praktische zaken allemaal geregeld waren werd ik verwacht bij de front office om te beginnen met werken. Ik heb het wel getroffen de guest relations manager en de front office supervisores (iedereen die boven mij staat dus) zijn allemaal nederlands. Een meisje, Iris, is pas een maand geleden aan boord gekomen en is ook pas voor het eerst mee. Ze is dus ook nog alles aan het leren. Zij komt uit Sittard dus ik kan ook nog dialect praten hahaha! Angelique, de andere supervisor heeft in Maastricht op de hotelschool gezeten en is daar blijven hangen. Zij is helemaal fan van paardrijden dus zodra we een keer samen vrij hebben gaan we in Domenica paardrijden door het regenwoud! Verder zijn er ongeveer 15 filipijnse meisjes die achter de receptie staan. Ik kan ze allemaal niet uit elkaar houden maar ze zijn wel heel aardig. Iedereen is zowieso heel aardig en behulpzaam, als je iets niet kunt vinden of je kijkt al vragend komen ze je al helpen. We maken wel gelijk hele lange dagen, omdat ik ingewerkt moet worden werk ik ongeveer vanaf 9.00 uur ’s ochtends tot 23.00 uur met dan tussendoor een paar uur pauze. Maar dat is alleen nu in het begin. Zodra ik ingewerkt ben wordt het verdeeld en werk ik of ’s ochtends of ’s avonds, dan heb ik ook meer tijd om van boord te gaan, dat lukt nu waarschijnlijk nog niet. Het werk op zich lijkt me wel heel leuk, maar ze werken met ongeveer vijf verschillende computer systemen waar ik nog nooit van heb gehoord dus dat is wel wennen. Het is ook verbazend waar de gasten allemaal voor bellen. De gemiddelde leeftijd van de gasten aan boord is 70 dus ze zijn bijna allemaal slecht ter been of ziek, gisteren was er iemand die ineens niet meer wist waar hij was etc. En ze zijn super veel eisend, maar ook wel lekker overdreven amerikaans aardig.
Ik ben gelukkig nog niet zeeziek geweest, hoewel we toch best een wilde zee hadden. Als je dan rondloopt lijk je net zo’n dronken aap omdat alles zo golft! Het is vooral erg bij New York, maar we zijn nu bijna bij Tortola en nu valt het mee. Ik slaap in ieder geval prima met die golven!
Ik heb nu ook een adres hier:
Vivian Vreugdenburg
Telephone Concierge # 60979
Front Office
MS Noordam
Moran Shipping Agencies Inc.
One Woodbridge Center, suite 420
Woodbridge NJ 07095
USA
Het is erg lang maar het moet er allemaal bij anders komt het niet aan.
Nou nu zijn jullie wel weer helemaal op de hoogte van mijn eerste paar dagen. Ik kijk al uit naar jullie berichtjes!

Ship Ahoy
Liefs Vivian

• 28 November 2006 - 18:41

Francine:

Super zeg als ik die verhalen lees. Hier is ook vanalles aan de hand. Zal je wel persoonlijk mailen

Groetjes hier van iedereen. Suc6 nog en tot gauw

• 28 November 2006 - 19:05

Koen & Marloes:

Heel goed om te horen dat je veilig bent aangekomen en dat alles bevalt. Ik verwacht natuurlijk wel nog een paar mooie foto's van de boot zelf!

Veel liefs Koen & Marloes

• 28 November 2006 - 19:57

Karin:

Hey miss #60979,

Wat een verhaal! Heerlijk om alles te lezen wat je daar meemaakt. Pas goed op jezelf en geniet ervan.

Kus, Karin

• 28 November 2006 - 20:49

Maj:

Yooooo Vievke!
    Dit klinkt echt te gek! Hard werken, maar gelukkig wel toffe lui dus.... :-) En wat zie je er beeldig uit in je witte pakje, maar horen daar die trouwschoenen niet onder???? Dikke poen!

• 28 November 2006 - 21:37

Ingrid :

Ha vivian.
    Geweldig, als ik dat allemaal lees. Zou wel willen ruilen en het ook een keertje meemaken.
    We volgen je op de voet.

• 28 November 2006 - 21:41

Hoi Vivian,:

Ik wist het wel dat het gezellige verhalen zouden worden, je laat ons echt mee genieten.
    Het lijkt me geweldig om deze ervaring mee te maken. Je straalt helemaal in je pakje, nou geniet en we zien elkaar misschien wel weer eens op de chat.
    Heel veel liefs en groetjes.

• 28 November 2006 - 22:02

JACK & MARLEEN:

Hoi Vivian,leuk dat je al zo snel een zo positief bericht naar het "thuisfront" stuurt. Vanmiddag heeft Marleen toevallig met Tini gesproken en had dus al het een en ander vernomen. Het witte pakje staat je goed, nu maar afwachten af de kleermaker goed zijn best doet met de rest.Hopelijk blijven de toekomstige berichten net zo positief. Veel succes met je nieuwe baan. Groetjes, jack en marleen.

• 29 November 2006 - 00:08

Dan:

he snoopy wat een te gekke verhalen!!!
    het was fijn om je stem te horen laastst!!!
    denk aan je en mis je! ik zal deze komende dagen je persoonlijk een berichtje sturen. dikke poenen dan

• 29 November 2006 - 00:09

Dan :

p.s. dat witte pakje is mega schattig!!!XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

• 29 November 2006 - 10:28

Pierre En Lily:

Hallo Vivian,leuk om iets te horen van je.Zo te zien heb je het al goed naar je zin ,,on baord".
    Jammer dat wij niet afscheid van je hadden kunnen nemen toen je nog thuis was!Maar we zullen je blijven ,,volgen" op deze site,dus meid,wij wensen jouw alle goeds toe op het schip!!
    Groetjes ook van Danielle en Patrick!

• 29 November 2006 - 10:37

Diana:

Hey Vivian

Echt mega stoer verhaal!!
    En dat witte pakje staat je best leuk (hihihi).
    Je lijkt wel net iemand van de loveboat!!!
    Ik wens je veel succes verder op de boot en hoop weer snel iets van je stoere verhalen te horen!
    Groetjes Diana

• 29 November 2006 - 11:52

Mam Tini:

Hee Vief wat fijn dat alles goed gaat. Ik zit nu met Ingrid in de bieb,te leren internetten. Nu kan ik ook je verhalen lezen. Succes verder en we bellen. Poen xxxxx

• 29 November 2006 - 18:35

Pap & Martina:

Hoi Vivian,
    Gelukkig dat je reis nog goed is verlopen.
    Het is wel reusachtig zo een schip, jeetje.
    Wij hopen dat het je zeer goed bevalt en dat je het naar je zin hebt.Het is toch allemaal spannend.
    Het pakje staat je inderdaad erg goed.
    Wij wensen je veel succes, met je te gekke baan.
    Navigatiesysteem is dat niks voor je,dan raak je de weg niet kwijt.
    Dikke kus van Pap&Martina

• 29 November 2006 - 22:53

Leanne:

Hey Vief!!

Wat een super verhaal! En wat gaaf dat je de tijd hebt gehad om nog even NY in te gaan! Wel lange werkdagen zeg, ik hoop dat je snel de kans krijgt om van boord te gaan en de Caribbean te verkennen. Nou heeel veel succes de komende paar dagen en hou je haaks!!

Dikke kus, Leanne

p.s. Over je schattige witte pakje is geloof ik alles al gezegd... ;-)

• 01 December 2006 - 03:29

Nicole En Kees:

Hey Vief!

Leuk om je bericht te lezen. Klinkt goed allemaal! En je pakje zit goed! Veel plezier aan boord! Groeten vanuit Thailand!

Dikke poen Nicole en Kees

• 01 December 2006 - 10:43

Pap&Martina:

Hoi Vivian,
    Voorlopig heb je al genoeg te doen,dus verveling zal voorlopig niet toeslaan,misschien alleen de moeheid.
    Volgens mij heb je toch een te gekke baan gevonden.Dat wit pakje staat je inderdaad goed.
    Wat een reusachtig schip.
    En navigatie systeem tegen het verdwalen????
    Nou,wij wensen je veel succes met je nieuwe baan en veel mooie belevenissen.
    Kus xxxx Pap en Martina

Poen, Pap

• 04 December 2006 - 10:21

Kirsten:

Hee Vief,

wat goed om te lezen dat het tot nu toe allemaal bevalt! En heel gaaf dat je nog tijd hebt gehad om een beetje van New York te bekijken.

Mijn studiereis Antillen zit er helaas weer op. Was heel erg leuk! Vooral heel leuk om het verschil tussen de eilanden te zien.

Heel veel plezier, werk ze en ik blijf je verhalen volgen!

Liefs Kirsten

• 05 December 2006 - 17:07

Prisca:

Hoi Vivian, wat leuk om je eerste avontuurlijke verhaal te lezen. Fijn dat het je tot nu toe goed bevalt. Ga zo door! Als je gaat paardrijden daar, dan ben ik eens benieuwd. Heel veel succes nog en tot ...
    website dan maar.
    Groetjes Prisca

• 05 December 2006 - 19:38

Luce:

je zult wel geen sinterklaas vieren daar in de Caribbian, maar wij wel. Stiekem ben ik jaloers op je. Ik zou best een maand mee willen, maar dan als stinkrijke amerikaanse.Dag leef kind. Tot ziens mer weer.