God's Country - Reisverslag uit Queenstown, Nieuw Zeeland van Vivian Vreugdenburg - WaarBenJij.nu God's Country - Reisverslag uit Queenstown, Nieuw Zeeland van Vivian Vreugdenburg - WaarBenJij.nu

God's Country

Door: Vivian

Blijf op de hoogte en volg Vivian

15 Maart 2009 | Nieuw Zeeland, Queenstown

Hallo Allemaal,

We maken hier zo veel mee dat we maar weer een verhaaltje schrijven om alles met jullie te delen!

Vorige week dus nog in Wellington waar we aankwamen met regen maar de volgende dag een heerlijk zonnetje scheen. We hebben ons daar nog goed vermaakt in de stad en hebben behalve een bezoek aan het nationaal museum ook een bezoek gebracht aan de studio van Weta Caves dat is het bedrijf dat meewerkt aan onder andere de films van Lord of the Rings en Narnia. Ze maken daar alle poppen en wapens etc. We konden konden rondkijken naar dingen die ze al gemaakt hadden (gollem & orcs) en ze hadden een film voor een blik achter de schermen. Helaas kon je niet echt achter de schermen gaan kijken omdat ze nu dan weer aan dingen voor films aan het werken zijn en daar mag niks van onthuld worden. Maar het was toch erg leuk om te zien hoe alles gemaakt wordt.

Daarna was het tijd om op de ferry te stappen en te beginnen aan de overtocht naar Picton. We hebben heerlijk genoten van het zonnetje en de omgeving tijdens de tocht. Het binnenvaren in Picton was echt super mooi!

Na een nachtje in Picton zijn we gaan rijden naar Abel Tasman nationaal park (vernoemd naar de Nederlander die het ontdekt heeft)
We hadden een mooi kampeerplekje aan het strand en zijn een stuk gaan wandelen in het park. Het park is bekend om zijn mooie stranden en baaien en die waren ook zeker de moeite waard zoals jullie kunnen zien op de foto's!! Daarna zijn we nog een stuk verder gereden langs het strand naar Golden Bay, waar we ook nog een nachtje zijn gebleven.

De volgende dag zijn we een flink stuk gaan rijden naar Painaiki, het begin van de westkust. In dit mini plaatsje liggen rotsen die zijn uitgesleten door de zee. Dit zijn limestone rotsen en liggen als allemaal laagjes op elkaar, als een stapel pannekoeken vandaar dat ze dus ook de Pancake Rocks zijn genoemd. Deze rotsen waren heel imposant om te zien en de zee ging echt tekeer ertussen. Behalve de Pancake Rocks was er ook nog een nationaal park waar we een mooie wandeling zijn gaan maken. Er waren allemaal aparte planten en bomen het leek wel Jurrasic Park!

Toen we hier weer uitgekeken waren ging de rit weer verder en van aparte tropische bossen en planten kwamen we 's avonds uit bij de zuidelijke alpen en Franz Joseph Gletsjer. We zijn wat gaan rondkijken in het dorp en natuurlijk bij de gletsjer. (we hadden een beetje Alaska feelings) 's middags zijn we doorgereden naar Fox gletsjer want die gingen we beklimmen. Met een groepje en een gids hebben we een flinke wandeling gemaakt om uiteindelijk via een soort sluipweggetje door de jungle bij de gletsjer uit te komen. Met speciale ijsklemmen onder onze schoenen konden we goed over het ijs lopen. We hadden wederom geluk met het weer waardoor we met een schitterend zonnetje alles konden bewonderen. Het was weer een super dagje zoals tot nu toe iedere dag hier!

Na het gletsjer avontuur ging de tocht weer verder. Onderweg naar het zuiden hadden we echt een geweldig uitzicht over de bergen en meren. We zijn blijven hangen in het plaatsje Wanaka dat prachtig ligt aan een meer met besneeuwde bergtoppen eromheen. Het weer was zo mooi dat we geen zin meer hadden om verder te rijden dus we hebben het campertje neergezet en zijn lekker van het zonnetje gaan genieten.

Vandaag weer doorgereden op ons gemak en gestopt bij het plaatsje Arrowtown, een oud goudzoekers stadje echt heel gezellig. We hebben er even een van de terrasjes geprobeerd! Nu zijn we in Queenstown. Eigenlijk is het de bedoeling dat je jezelf met een bungee koord van een brug afgooid of minstens uit een vliegtuig springt want daar is de stad bekend voor, maar we hebben toch maar besloten om dat over te slaan. We gaan wel op een andere manier van de stad genieten want er is volop te doen.
We blijven ons iedere dag weer verwonderen hier!

Dat was het weer voor nu. Tot de volgende keer!

Ciao
Vivian & Arwin

• 15 Maart 2009 - 09:12

Willy:

'k wordt er stil van, zulke mooie foto's zitten hierbij. wat zien jullie prachtige dingen.
    als ik 20 jaar jonger was, dan zou ik zo'n reis ook nog graag willen maken hahaha. maar nu geniet ik mee met jullie verhalen en foto's:-)
    het weer zit ook nog mee, dat maakt het allemaal nog mooier. 't is jullie zo van harte gegund:-)
    nog heel veel plezier toegewenst door arris en willy en een dikke knuffel:-)

• 15 Maart 2009 - 15:58

Tiny:

Al weer geweldig Vivian, jullie zien toch iets van de wereld, en wij lekker mee genieten.
    Blijf genieten zou ik zeggen en tot het volgende leuke verhaal en foto's.
    Heel veel liefs en groetjes Tiny.

• 15 Maart 2009 - 20:15

Mam:

Dit krijgen jullie allemaal gratis!!!! Maak nog maar veel foto,s voor thuis. Tot gauw!!! Dikke poen

• 16 Maart 2009 - 10:39

Luce:

hoi viev, wat een prachtige foto's van nieuw zeeland!om jaloers op te worden.gisteren met je moeder gaan wandelen. alles staat nu in het teken van jullie thuiskomst.nog even genieten. liefs, luce

• 17 Maart 2009 - 07:56

René En Kirsten:

Hee Viv en Arwin,

Wat een geweldige verhalen en foto's weer. Zeker iets om ook toe te voegen aan ons 'to see' lijstje!

Leuk verrassing vonden we gister bij de post, bedankt voor jullie kaartje, heel erg leuk!

Geniet er nog even van en tot snel!

Liefs René en Kirsten

• 19 Maart 2009 - 21:09

Nicole:

Hoi lieve Vief!

Wat een schitterende foto's! Wat is het toch een geweldig land! Ik geniet echt met je mee!
    En zoals je mams al zei.. Tot gauw!

Dikke poen Nicole