The Grampians, Great Ocean Road & Melbourne - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Vivian Vreugdenburg - WaarBenJij.nu The Grampians, Great Ocean Road & Melbourne - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Vivian Vreugdenburg - WaarBenJij.nu

The Grampians, Great Ocean Road & Melbourne

Door: Vivian

Blijf op de hoogte en volg Vivian

02 Januari 2009 | Australië, Melbourne

Hallo lieve allemaal,

Als eerste natuurlijk de beste wensen voor 2009!!! Hopelijk hebben jullie allemaal fijne feestdagen gehad. Wij hebben het gered om vanuit Alice Springs naar Adelaide te komen. De treinreis was erg lang en best saai. De trein ging ook erg langzaam en onderweg besloten ze dat het vast interessant was om te stoppen voor een opgedroogde rivier en meer van dat soort dingen dus ja dan schiet zo'n reis ook niet zo op. Maar uiteindelijk waren we dan in Adelaide. We hebben de stad een beetje verkend en wat rondgelopen. De markt bezocht en wat gewinkeld. De volgende dag was het alweer tijd om de huurauto op te gaan halen en onderweg te gaan richting Melbourne. Omdat we een paar dagen hadden hebben we natuurlijk de toeristische route gereden met onder andere onderweg een stop in het nationaal park van The Grampians. Daar hebben we verschillende watervallen bezocht en mooie wandelingen gemaakt. Ook in dit deel van het land is de natuur weer geweldig. het blijft iedere keer weer verbazend. Na een dag en een nacht in de Grampians zijn we doorgereden naar Warrnambool een plaatsje aan het begin van de Great Ocean Road. We hadden daar een erg leuk hostel en toevallig bleek op de avond dat we daar waren een wildlife night te zijn georganiseerd. Er kwamen mensen van een nabij gelegen dierenpark om wat lokale dieren te laten zien. Dus we hebben natuurlijk een slang en een koala en een kleine kangaroe en nog meer dieren kunnen zien en aanraken. Dat was wel leuk. De volgende dag zijn we alweer vroeg gaan rijden om al het moois langs de Great Ocean Road te gaan zien. Er waren verschillende plaatsen om te stoppen en de kliffen en bruggen en bogen uitgesleten door de zee te kunnen bewonderen. Iedere stop plaats en uitzichtpunt had weer zijn eigen charme en ze waren allemaal super mooi. Uiteindelijk kwamen we uit bij de 12 apostels, het hoogtepunt langs deze weg. Ooit hebben er inderdaad 12 pilaren gestaan maar ondertussen zijn er nog maar 5 van over. Toch was het nog steeds een schitterend gezicht. 's avonds hebben we nog overnacht in een klein plaatsje aan de kust en de volgende ochtend weer door naar het einddoel van deze rit: Melbourne. Maar onderweg kwamen we eerst nog een plek tegen waar allemaal koala's in de bomen zaten, het was echt super om die in het wild te zien!
We waren best vroeg in de stad en hebben dus nog lekker wat rond kunnen lopen en koffie gedronken. 's avonds zijn we naar de familie Pinxt gegaan die ons uitgenodigd hadden voor kerst. (Dit is familie van Patrick) Met kerstavond zijn we meegegaan naar hun zoon en daar was ook de rest van de familie. Het was echt een super mooi huis met heel veel kerstversiering en lekker eten! Nu kregen we pas voor het eerst een kerstgevoel. Uiteindelijk waren er ook nog cadeautjes en zelfs voor ons zat er iets bij!
De volgende dag was helaas iets minder leuk want het was tijd geworden om afscheid te nemen. Arwin ging naar het vliegveld en ik ging met de familie meer voor het kerstdiner. Niet zo leuk natuurlijk, maar we wisten dat dat eraan zat te komen en we hebben wel twee super maanden gehad. Het kertdiner was wel gezellig en een goede afleiding.
Na de kerst werd ik opgehaald door Todd, een jongen die ik nog ken toen hij een jaar in Maastricht op school zat en die dus ook in Melbourne woont. De dagen tussen kerst en oud en nieuw ben ik met hem wat dingen in en rond Melbourne gaan verkennen. Gaan barbecuen bij zijn vrienden en lekker naar het strand. Voor nieuwjaar hadden we kaartjes voor Sensation. Hetzelfde als in Amsterdam maar nu dus voor het eerst hier georganiseerd. We waren eerst gaan uiteten en daarna door na een hotel, waar een paar van Todd zijn vrienden een kamer hadden voor de nacht. Daar hebben we nog wat bij elkaar gezeten. In Melbourne doen ze ook om 9 uur 's avonds al vuurwerk voor de mensen met kleine kinderen, dus daar hebben we naar gekeken. Sensation begon om tien uur in het Telstra Dome (de Arena van hier) daar konden we heen lopen. Helaas waren we elkaar al kwijt zodra we binnen kwamen en was lukte het niet zo makkelijk om tussen 40.000 mensen allemaal gekleed in het wit elkaar weer terug te vinden. Na een paar uur vond ik Todd gelukkig wel weer en hebben we in ieder geval nog een paar uurtjes staan dansen. Tegen 4 uur vonden we het wel mooi geweest en zijn we met de taxi naar huis gegaan. Nieuwjaarsdag maar rustig aan gedaan en nu zijn de feestdagen alweer om. Ik heb ondertussen een baantje gevonden in Mildura, dat is een klein plaatsje ongeveer 5 uur van Melbourne. Daar ga ik morgen heen en dan vanaf volgende week fruit plukken. Het reizen staat dus even stop nu totdat de kas weer gevuld is. Maar mochten er nog leuke dingen zijn tijdens het werken dan hou ik jullie natuurlijk op de hoogte!!

Tot de volgende keer
Liefs Vivian

• 02 Januari 2009 - 08:48

Willy:

hallo Vivian
    we zijn blij met je bericht en ook met de foto's natuurlijk:-)
    ook fijn om te lezen dat je werk hebt gevonden en ik hoop dat het een beetje leuk werk is en dat het goed betaald wordt haha. dan kan je over een tijdje, vast weer samen met Arwin, verder reizen.
    ook een gelukkig nieuwjaar toegewenst!
    vanuit Oostenrijk de hartelijke groetjes van ons allemaal
    liefs van Willy

• 02 Januari 2009 - 09:40

Richard:

Hoi Vivian,
    Als eerste wens ik je een gelukkig nieuwjaar en een gezond en reislustig 2009!!!
    Leuk om te zien dat je het goed naar je zin hebt Down Under.
    Groetjes Richard

• 02 Januari 2009 - 10:10

Tiny:

Hoi Vivian, jij natuurlijk ook een gelukkig, geweldig en spetterend 2009, dat je nog veel prachtig mooie reizen gaat maken, ik blijf genieten van je belevenissen.
    Succes met je werk en tot het volgende verhaal.
    Heel veel liefs en groetjes Tiny.

• 02 Januari 2009 - 18:26

Jeantien:

Hey Viev,

Een heel gelukkig, gezond en liefdevol 2009 toegewenst! Ik mail je snel een update met wat foto's van Renske! Ze wordt echt al een hele meid!
    Leuk je update weer te lezen! Geniet ervan en voor de komende tijd "werk ze"!

Liefs, Jeantien

• 02 Januari 2009 - 19:45

Mam:

Hoi Vief,
    Wat fijn dat je werk hebt gevonden. Jullie foto's zijn geweldig!! Oh, een slang om je nek. Ik krijg er kippevel van alleen al om te zien. Veel succes met werken. Poen XXX

• 03 Januari 2009 - 12:14

Luce:

lieve viev,alle goeds voor het nieuwe jaar!geniet van de laatste maanden in australie en nieuw zeeland en daarna wellicht een fijne baan in nederland.liefs, luce

• 03 Januari 2009 - 17:04

Nicole:

Hoi Vief!

Wat een heerlijk weer! Echt geweldig daar! Nu lekker werken, ook leuk! Jij begint in ieder geval 2009 knalgoed! Ik hoop dat het hele jaar zo gaat zijn voor je!

Dikke poen Nicole

• 04 Januari 2009 - 17:14

Marjolein:

Hela Vievke!
    Leuke verhalen en foto's, maar helemaal top dat ik je weer even gesproken heb! Sjus wie vreuger! Misschien volgende week herkansing en ik hoop niet dat ik dan een knoflookgeur door de telefoon ruik, hihi! Dikke poen, Maj

• 04 Januari 2009 - 23:16

Ingrid:

Hoi Vivian
    Zoals men hier zegt: "zaolig neuj jaor". Maar volgens mij is alles wat je hebt meegemaakt of nog gaat meemaken "zalig".
    Groetjes
    Ingrid

• 07 Januari 2009 - 10:44

Tonny HV:

Hoi Vivian,
    Ook een heel goed en gelukkig nieuwjaar toegewenst. Geniet ook dit jaar weer van je geweldige trektocht, van het heerlijke weer (hier vriest het dat het kraakt en er ligt zeker 10 cm sneeuw) en van het fruit plukken!! Veel groetjes, Tonny