Hiken in Alaska!
Door: Vivian
Blijf op de hoogte en volg Vivian
29 Juli 2007 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
De eerste maand is alweer om dus het wordt wel weer eens tijd om wat van me te laten horen. De weken zijn echt omgevlogen en ik heb ondertussen wel weer goed mijn plekje gevonden aan boord.
De supervisor functie begint goed te wennen hoewel ik natuurlijk nog steeds lang niet alles weet red ik me gelukkig wel al prima. Ik moet zeggen dat de gasten die we nu aan boord krijgen ook wel ietsje gemakkelijker zijn dan de New Yorkers van de vorige keer. Alhoewel er natuurlijk altijd rare gevallen tussen zitten die van iedere mug een olifant maken. Maar dan hebben we altijd nog het voordeel dat de cruise maar 7 dagen duurt :) en deze mensen houden het eigenlijk ook wel weer leuk!
Ik heb helaas nog niet zo heel veel tijd gehad om van boord af te gaan. De leukste havens, Victoria (Canada) en Seattle heb ik nog niet gezien, maar we hebben nog ruim twee maanden hier in het Noorden dus dat komt vast nog wel. Ik ben wel weer in Juneau geweest daar ben ik Mount Roberts op geklommen samen met Rodin, de internet manager. Mount Roberts is een berg die direct aan het stadje ligt en vanaf daar is het uitzicht wel de moeite waard!(helaas was het een beetje mistig) We hebben daar lekker wat gegeten, een zalmburger, vis kennen ze hier wel! En daarna zijn we met de kabelbaan naar beneden gegaan en kwamen we weer precies bij het schip uit.
Gisteren waren we in Sitka en daar ben ik meegegaan op een hike tour. Deze was niet zo zwaar als Mount Roberts maar wel heel mooi. Het pad liep helemaal langs het water en er was een goede gids die veel vertelde over de natuur en het leven in Alaska. We hebben overal ook wel sporen van beren gezien, maar helaas geen echt beer, maar misschien is dat ook wel weer goed ook. Er zijn heel veel gave tours voor de gasten en we kunnen daar wel voor inschrijven maar omdat veel dingen met helikopters of vliegtuigjes zijn, zijn er maar beperkte plaatsen. Er zijn dingen zoals walvissen kijken, of hondensleeën maar daar heeft helaas natuurlijk wel iedereen interesse in. Dus het is maar hopen dat het nog gaat lukken om daar tussen te komen.
Maar ook aan boord vermaak ik me wel prima. Ik kan het goed vinden met Liesbeth, de andere supervisor uit België. Zij heeft ook kort blond haar en gasten hebben al een paar keer gevraagd of we zussen zijn, als we samen in de gang lopen.
Vorige week was er een barbecue voor de crew georganiseerd op de boeg dat was erg gezellig en lekker eten. Het weer was ook nog eens mooi dus alles zat mee. We hebben ook nog een frikadellen avond gehad in de bar, die was ook erg geslaagd. Ik heb in de bar ondertussen ook vrienden gemaakt met wat mensen van andere afdelingen. Er zijn toch wel wat andere mensen aan boord dat de vorige keer en het is altijd leuk om overal wat mensen te kennen en het kan ook nog eens erg handig zijn als je ze ergens voor moet bellen haha!
Nou dat was wel weer het laatste nieuws vanaf de Noordam. Verder nog spannende gebeurtenissen in Nederland???
Tot de volgende keer weer!
Liefs Vivian
Tot de volgende keer weer!
Liefs Vivian
29 Juli 2007 - 09:11
Tiny:
Leuk Vivian om weer iets van je te horen.
En je hebt het weer goed naar je zin, lees ik tussen de regels door.
Dat je moet blijven genieten hoef ik je niet meer te zeggen dat doe je wel.
Heel veel liefs en groetjes Tiny. -
29 Juli 2007 - 09:48
Pap&martina:
Hoi Vivian,
Fijn dat je het naar je zin hebt.
Nou je hebt toch wel een droombaan.
Je bent al op hele mooie plaatsen
geweest.Echt schitterend.
Hier in Maastricht gaat alles zo z`n
gangetje.Het weer laat wel zeer te wensen over.Het regent veel.
Nog veel plezier met je baan en geniet
maar van alle mooie dingen om je heen.
Kus Pap&Martina -
30 Juli 2007 - 07:13
Marjolein:
Hoezo "helaas geen beer gezien"???? Doodeng man! Klinkt verder wel weer heel cool allemaal. Hier gaat alles oke. Maar voor de details verwijs ik je naar de langere (privé)mail... haha. xxxx -
30 Juli 2007 - 11:27
Koen & Marloes:
Hallo Vivian,
De tijd vliegt toch echt om! Je bent al weer een maand weg! Onze vakantie was zeer geslaagd. 3 weken lekker weer, goed eten en veel leuke activiteiten. Als je een keer een beer ziet maar je er wel een foto van he!
Veel liefs
Koen & Marloes -
30 Juli 2007 - 12:10
Jody En Joann:
hey viev
als je van een mug een olifant maakt dan moet je toch wel enorm overdrijven want we hebben zaterdag een olifant gezien op 5 meter afstand en die beesten zijn echt enorm groot!
veel plezier nog en schrijf maar snel weer een verhaal!
kus jody en joann
01 Augustus 2007 - 19:26
Mam:
Hee Viv, ik ben nu bij Cees en Ingrid. Heb de vaarroute gezien, super cool. We gaan 17 sept. naar Frankrijk. Ik verheug me er op. Maar eerst nog Scheveningen. Tot belles. Dikke poen.
01 Augustus 2007 - 19:54
Danielle:
He vief. Leuk om te horen. Je moet naturlijk wel nog wat van de omgeving verkennen voor mij he. Geniet ermaar van je foto's zien er in ieder geval veel belovend uit.
Groetjes Dan
PS het busje bevalt prima! -
05 Augustus 2007 - 10:41
Sylvia En Vinzenz:
Hallo Vivian,
graag zouden wij ook een keer deze kant van de aardbol op willen gaan. Als wij jouw berichten lezen pakt ons altijd de reiskoorts. Maar helaas hebben wij maar een aantal beperkte vakantiedagen per jaar en de centen voor zo'n reis groeien ook niet op onze rug. Wij zijn jalours op de reizen die jij maakt - ook moet je af en toe "een beetje" werken.
Het ga je goed, geniet ervan en probeer volgende keer toch maar (voor Sylvia) een (knuffel)beer te vangen.
Groetjes
Sylvia en Vinzenz -
16 Augustus 2007 - 20:46
Nicole:
Hey Vief!
Klinkt goed daar in Alaska!
Ik heb je kaartje ontvangen! Leuk!
Hier gaat het ook goed. We zitten nu in ons laatste rondje Scandinavie en dan op naar Canada! Ik heb er zin in. Deze week is Cissel hier, dus alleen maar training. En volgende cruise krijg ik een training als raft boat commander. Dus niet veel vrije tijd helaas. Dus dat ga ik morgenvroeg maar even goed maken door te shoppen in Helsinki!
Have fun there! En doe vooral veel gekke dingen! ;o)
Dikke poen Nicole! -
17 Augustus 2007 - 06:14
Ellen:
Heej Vivian,
Hoe is het ermee? Mooie omgeving zeker daar????? Wanneer kom je ook alweer terug? En hoe bevalt je nieuwe baan?
Tot snel en geniet ervan
xxxx ellen