Op excursie!
Door: Vivian
Blijf op de hoogte en volg Vivian
22 Augustus 2007 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Alweer bijna een maand verder, wat vliegt de tijd toch! We hebben drie weken lang een paar hele grote groepen aan boord gehad die heel veel eisen hadden dus daar hebben we ons goed mee bezig gehouden en dan gaat de tijd zeker snel.
Ondanks de drukte tijdens het werk heb ik gelukkig wel tijd gehad om van boord te gaan en eindelijk een paar excursies te ondernemen. Het is wel handig om te weten wat er allemaal te doen is in de havens waar we komen.
Ik ben gaan krab vissen in Ketchikan. Dit was een nieuwe tour en de shore excursie manager zocht crew die mee wilden om de tour uit te proberen en te kijken of het leuk is voor onze gasten. Ik heb me natuurlijk graag opgeofferd :) Helaas mochten we niet zelf vissen maar er was wel genoeg te zien. De boot waar we op zaten was een vissersboot die een paar jaar geleden nauwelijks een enorme storm heeft overleefd. De boot is blijkbaar te zien geweest in “The Deadliest Catch” een of ander programma op de Amerikaanse TV dus dat moet wel tot de verbeelding spreken bij de gasten toch? Wij vonden het in ieder geval wel geslaagd. Er was vanalles gevangen, niet alleen maar krab maar ook een octopus en een soort Nemo vis en een hele viese aal. De manager was het ermee eens dat het wel een geschikte tour is voor HAL gasten dus vanaf volgende week wordt hij aangeboden en kunnen de gasten ook gaan Krab vissen.
In Sitka ben ik gaan Kajakken. Een beetje raar misschien en ook vooral niet het eerste waar je aan denk als je aan excursies in Alaska denkt maar ook deze tour was zeker de moeite waard. We werden eerst helemaal in een soort vissers regenkleding gehesen en toen met een enorme speedboot naar het huisje gebracht waar de kajaks waren. Onderweg waren er al een paar zeeleeuwen te zien, erg leuk. We gingen kajakken op een stuk rivier waar het zo stil was dat je de gids nog goed kon verstaan zelfs als je helemaal aan de andere kant van het water was. Bij het begin van de stroom sprong de zalm je echt om de oren en eentje belandde bijna in onze kajak! Gelukkig zijn we daardoor niet omgevallen want het water was wel flink koud! Behalve zalm en zeeleeuwen hebben we ook nog een heel raar soort zeester gezien met 20 armen, echt heel gek. Voelde ook heel vies en slijmerig aan. Deze kan soms zelfs 32 armen krijgen en eet alle vis wat bij hem in de buurt komt. Jakkes..
Uiteindelijk zijn we met de speedboot weer terug gebracht en kon ik daarna drie dagen mijn armen niet meer omhoog krijgen van de spierpijn, haha :)
Afgelopen week was er in Juneau een tour voor de crew georganiseerd. We werden met een bus naar een soort mini dorp gebracht waar ze een zalm barbecue georganiseerd hadden. Dus we hebben de hele middag in het zonnetje gezeten langs een riviertje en onbeperkt zalm van de barbecue kunnen eten. Er was ook nog een mini waterval en een bak waar je zogenaamd goud kon zoeken, maar daar was natuurlijk niks meer in te vinden. Het was niet zo’n hele spannende tour maar wel lekker relaxed! Het schijnt dat ze voor de volgende keer wild water raften willen organiseren, hopelijk heb ik dan ook vrij!
Naast al deze excursies heb ik zelfs ook nog tijd gehad om in Victoria en Seattle van boord te gaan. Victoria is echt een hele gezellige kleine stad in de buurt van Vancouver. We liggen er altijd ’s avonds en er zijn heel veel leuke bars dus de meeste crew vermaakt zich wel goed daar. Ik ben natuurlijk niet achter gebleven….
In Seattle regende het helaas de hele dag dus we hebben de dag voornamelijk doorgebracht in een winkelcentrum, maar dat was zeker niet vervelend. Volgende week heb ik weer vrij in Seattle dus als het dan mooi weer is ga ik wel de toerist uithangen.
Maar ik moet ook nog gewoon iedere dag werken hoor! Voordat jullie allemaal in de veronderstelling zijn dat mijn leven hier een grote vakantie is!
Ik heb de afgelopen week voor het eerst ervoor moeten zorgen dat iedereen op de juiste tijd en in de juiste groep van boord gaat en het was best spannend om te zien of dat allemaal goed ging. Gelukkig heeft niemand geklaagd en volgends mij heeft iedereen zijn bus of vliegtuig wel gehaald.
Verder gaat alles hier ook gewoon zijn gangetje. Vanavond hebben we een feest om de Indonesische onafhankelijkheids dag te vieren dat wordt vast wel gezellig.
Ben natuurlijk zoals altijd benieuwd naar nieuws uit Nederland en ik kijk altijd weer uit naar jullie leuke reacties op de site!
Tot snel weer
Groetjes Vivian
22 Augustus 2007 - 07:43
Hoi Vivian,:
Hartstikke leuk om weer een van je verhalen te lezen, en wat een mooie foto's. Volgens mij heb je je draai daar ook weer gevonden.
Nou voor het weer hoef je hier niet terug te komen, het is en blijft pokke weer.
Hopenlijk is het in het weekend weer een beetje beter.
Blijf genieten van al je uitstapjes.
Heel veel liefs en groetjes Tiny.
22 Augustus 2007 - 08:03
Luce:
de mooiste foto is die met de zeester met 20 armen. fijn, dat je ondanks je pittige baan toch tijd hebt voor uitstapjes. wij zitten meestal gehuld in een nevel van mist en regen; ik zou best met je willen ruilen.goede vaart!!!! luce -
30 Augustus 2007 - 18:15
Mam:
Ha die Viv, wat een prachtig gebied waar je bent. Nog even en je kunt je wit uniform weer uit de kast halen. Tegen die tijd begint het slechte weer hier. IK heb wel zin in een zonnige cruise ha ha. You never now. Hou je taai en geniet dikke poen. -
01 September 2007 - 11:23
Nicole:
HEy VIef!
Klinkt goed daar! Ga zo door ;o!
Wat goed dat je debark goed is gegaan! Hier wil het nog wel eens de mist in gaan. Haha, gemideld iedere cruise... Haha, maar zeg dat maar niet ;o)!
Wij zijn nu aan het oversteken. Nu twee dagen op zee en dan in Groenland. We bellen gauw!
Dikke poen Nicole!
Ik zit trouwens in mijn cabin! We hebben wireless! Goed he! -
01 September 2007 - 12:44
Karin:
Lieve Vief, Zit nu samen met mijn opa en oma achter internet (mijn opa wordt steeds moderner!) Klinkt allemaal helemal super, maar mis je wel hoor!
Tot snel,
Dikke kus, Karin
Groetjes van m'n o+o -
06 September 2007 - 15:01
Dan:
he meid zo te zien gaat alles goed met je en je bent in prachtige gebieden. nog veel plezier en we mailen wel een keer!!!
poen danny -
16 September 2007 - 19:26
Iris:
He Viv,
Goed om te zien dat het goed met je gaat.
Nog een paar dagen en dan kunnen we mischien samen een tequila drinken in Mexico.
Grt
Iris -
19 September 2007 - 19:10
Pap&Martina:
Hoi Vivian,
Fijn om weer iets van je te horen.
Nu mag je weer ontdooien,heerlijk warm.
Zo te horen heb je het nog steeds naar je
zin.Hier in Maastricht gaat alles zo z`n
gangetje. Wanneer kom je eigelijk weer thuis? Veel plezier met je reizen.
dikke smakkerd Pap& Martina