Goodbye Alaska, Hello Caribbean! - Reisverslag uit Juneau, Verenigde Staten van Vivian Vreugdenburg - WaarBenJij.nu Goodbye Alaska, Hello Caribbean! - Reisverslag uit Juneau, Verenigde Staten van Vivian Vreugdenburg - WaarBenJij.nu

Goodbye Alaska, Hello Caribbean!

Door: Vivian

Blijf op de hoogte en volg Vivian

19 September 2007 | Verenigde Staten, Juneau

Bij deze alweer het laatste bericht uit Alaska want over iets meer dan een week vertrekken we richting het zuiden!
Ondanks dat Alaska erg mooi is en er genoeg te zien en te doen is verheug ik me toch zeker wel weer op de Caribbean en ook vooral op de doorgang door het Panama Kanaal.

De afgelopen weken zijn wederom omgevlogen. Ik heb ondertussen officieel mijn supervisor training erop zitten dus nu begint het eigenlijk pas echt! Eigenlijk is er niet zo heel veel verschil behalve dat ik nu echt nog meer leiding moet gaan geven naast alle supervisor taken. Leezel, het meisje die mij vorig contract heeft ingewerkt als telephone concierge, is terug van vakantie en nu zijn we samen supervisor dus dat is erg gezellig.

De afgelopen weken heb ik nog een keer tijd gehad om naar Seattle te gaan. We zijn naar Pike market geweest, waar ze voor de show met vis over en weer gooien. We hebbe ook de allereerste starbucks gezien. Er stond een mega lange rij dus koffie hebben we er maar niet gehaald. Ik heb ook een paar weken achter elkaar de tijd gehad om in Victoria op stap te gaan met een van de chefs die tijdelijk hier aan boord was, ook erg gezellig. Dat is toch weer eens wat anders dan de bar aan boord. Helaas moest ik dan wel altijd de dag erna om half 6 beginnen, dat was dan weer minder maarja. Vorige week was er een gezellig crew feestje, en toen kon ik wel lekker uitslapen de dag erna!

Vorige week is het ook eindelijk gelukt om mee te gaan met de honden slee tour in Juneau. Dat was echt super cool! We werden met een helikopter naar Mendenhall Glacier gebracht waar dan het hondenkamp is. Het ritje met de helikopter was natuurlijk al helemaal super en we hadden ook ontzettend geluk met het weer dus het uitzicht was heel goed. Na een half uur in de helikopter kwamen we dan aan bij het hondenkamp. Daar wordt je al verwelkomt door een geblaf van 300 honden tegelijk, dat is wel herrie! We werden meegenomen naar de honden die al klaar stonden voor de slee en de eigenaar stelt ze allemaal voor. Het waren allemaal Husky’s uit Alaska die zijn wat kleiner en dunner dat de andere Husky’s maar ze hebben echt energie voor tien! Er staan 12 honden voor een slee en na de uitleg hoe alles werkt was het dan tijd voor een slee ritje! Het gaat nog best hard, maar onderweg stop je wel regelmatig en wordt er wat uitgelegd en kun je foto’s maken. Het is echt zoiets wat je maar een keer meemaakt! Na het sleeën kregen we nog een rondleiding over het kamp en lieten ze ook nog de puppy’s zien, erg schattig natuurlijk! Daarna was het weer tijd voor de helikoptervlucht terug naar de bewoonde wereld. Dat was echt een excursie die zeker de moeite waard was.

Deze week hebben we veel trainingen en inspecties. Vanmorgen hebben we CPR training gehad, dat was wel interessant. Nu weet ik ook eindelijk wat ik moet doen als er een 911 telefoontje komt en het is echt serieus. Dat is wel een geruststellend gevoel. Dan hebben we deze week ook een inspectie van een voormalige hotelmanager die nu voor het hoofdkantoor werkt en een rapport komt schrijven over hoe alles hier aan boord gaat. Dus we lopen allemaal wel flink op onze tenen om maar te hopen dat dit een positief rapport wordt. Morgen hebben we een teambuilding uitje in Juneau. We gaan met een groep mensen van alle verschillende afdelingen ergens naar de middle of nowhere en daar gaan we dan allemaal team building activiteiten ondernemen, ik ben benieuwd!

Ze hebben me gevraagd of ik nog iets langer wil blijven en aangezien ik het wel prima naar mijn zin heb heb ik daar wel mee ingestemd dus nu is het de planning dat ik op 12 december naar huis kom. Dus voor de feestdagen ben ik er zeker weer!

Dat was weer al het nieuws vanaf de Noordam.

Tot snel!

Heel veel liefs
Vivian

• 19 September 2007 - 07:10

Kirsten:

Hee Vief,

ben ik mooi eens een x de eerste die reageert! Super weer die verhalen allemaal en die foto's, je hebt het maar goed voor elkaar.

Hier ook alles prima. We zijn net terug van vakantie. We hebben een autorondreis duur Cuba gemaakt, echt helemaal super! Heel veel gezien en gedaan, echt een fantastische land!!!
    En volgende week vertrek ik voor een weekje Dominicaanse, dus ik mag ook niet klagen...hihi.

Blijf er lekker van genieten en vergeet vooral niet om alles met ons te blijven delen...!

Liefs Kirsten

• 19 September 2007 - 07:47

Cruisejobsonline:

hoi Vivian,
    Dat ziet er goed uit. Heerlijk toch dat je dit allemaal kunt doen naast je werk.
    Veel plezier in de carib.

Groetjes
    Josephine

• 19 September 2007 - 10:06

Luce:

hoi viev, nu ben je weer een trapje hoger. fijn voor je.ik ben aan een nieuwe opleiding begonnen voor toeristische gids in belgisch-limburg.je moeder is zich aan het invaren met kees en ingrid...liefs luce

• 19 September 2007 - 10:55

Marloes En Koen:

Hallo Vivian,

Ik heb dat soort leuke uitstapjes toch niet op mijn werk. Ik moet het doen met München zo nu en dan. Niet vervelend maar toch niet zo gaaf als in Alaska. Binnenkort start in met een nieuwe functie binnen UPS. Kijk ik erg naar uit.

Veel liefs

Koen & Marloes

• 19 September 2007 - 13:56

Hoi Vivian,:

Hartstikke leuke foto's, ik vind het nog altijd geweldig wat jij meemaakt en ben gezond jaloers op jou.
    De verhalen en foto's zeggen genoeg.
    Geniet volop want dit neemt je nooit meer iemand af.

Heel veel liefs en groetjes Tiny.

• 19 September 2007 - 14:33

Joann:

sodeju echt sjiek wat je daar allemaal meemaakt! wat wordt je volgende uitstapje?
    geniet van alles!
    ik ben alweer 2 weken terug maar het lijkt veel langer.

kus joann

• 19 September 2007 - 17:57

Diana:

hey Vivian

Wat een verhalen. Je maakt echt vanalles mee. Echt stoer.
    Mocht je langs Curacao komen laat dan maar wat weten!!
    Ik zit namelijk al 2 maanden hier op d antillen te chillen.

Veel succes en ik hoor je verhalen wel weer
    groetjes Diana

• 19 September 2007 - 19:34

Jack&marleen:

Hoi Viv,wie zou er nu niet op zo'n cruiseschip willen werken,als je alles leest wat je zoal kunt meemaken. Geniet er maar van,dit neemt je niemand meer af . Lieve groeten uit Mestreech.
    jack & Marleen.

• 25 September 2007 - 13:25

Francine:

Hoi Viv,
    Ik zie dat je het nog steeds naar je zin hebt. Het is steeds weer leuk om te lezen wat je meemaakt. Werk ze en have fun

Ik zie je gauw,

Kus Francine

ps, ook de groetjes nog van de rest op Gerlach en bedankt nog voor je kaartje

• 27 September 2007 - 17:53

Mam:

hee viefke, wat sjiek om te lezen. Jammer dat je later terug komt, maar met Kerst kunnen we lekker genieten samen. Mijn mini cruise zit er ook weer op, het was super en ook nog mooi weer. Geniet nog maar lekker van alles, tot belles. Dikke knuffel X X X

• 27 September 2007 - 19:28

FLORIST FROM THE NOO:

HE VIEVIAN WAT GRAPPIG DAT IK NU OP JOU SITE EEN BERICHTJE KAN SCHRIJVEN VIA JE MOEDER EN MARIE LOUISE HEB IK DE SITE GEKREGEN .
    IK GA OOK WEER VAREN IK KOM AAN BOORD OP 15 OKTOBER (ARUBA) ??? (HOOP IK . HET VERANDERD NOCH AL EENS)MAAR PROBEER JE OP DE HOOGTE TE HOUDEN HOOR DAT JE HET WEER NAAR JE ZIN HEBT TJA HET IS ME EEN WERELDJE . GROETJES EN TOT ....
    GROETJES OET MESTREECH
    RENE

• 02 Oktober 2007 - 08:31

Karin:

Echt stoer alles daar in Alaska! Heb nu eindelijk de tijd gehad om het hele stuk te lezen (krijg je als je alleen op het werk internet hebt). Heel veel plezier in de zon.

Dikke kus, Karin

• 12 Oktober 2007 - 13:33

Joann:

hoi viev,

Bedankt voor je smsje op mijn verjaardag! Ik hoop dat het je nog allemaal bevalt daar!

Tot snel kus joann