Net een plaatjesboek - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Vivian Vreugdenburg - WaarBenJij.nu Net een plaatjesboek - Reisverslag uit Christchurch, Nieuw Zeeland van Vivian Vreugdenburg - WaarBenJij.nu

Net een plaatjesboek

Door: Vivian

Blijf op de hoogte en volg Vivian

23 Maart 2009 | Nieuw Zeeland, Christchurch

Hallo lieve allemaal,

Nog maar een verhaaltje van ons om jullie weer op de hoogte te houden.

We zijn nog steeds super enthousiast over Nieuw Zeeland, elke dag blijft een feest. Ook al hebben we ondertussen ook wat regen gehad (toen bij jullie de zon scheen)

We waren gebleven bij Queenstown, waar we dus niks extreems zijn gaan doen, maar lekker rondgehangen hebben in het park en bij de starbucks :) Vanuit Queenstown zijn we nog een dagtochtje gaan ondernemen naar Glenochy (op aanraden van onze kampeer buurman) Het was inderdaad de moeite waard want het uitzicht op de alpen daar was wederom fantastisch. We hebben wat gewandeld daar en vooral onze ogen uitgekeken naar de mooie natuur.

Vanuit Queenstown zijn we doorgereden naar Te Anau, waar we het mooiste kampeer plekje tot nu toe vonden, aan de rand van een meer met uitzicht op de bergen. Vanuit Te Anau zijn we naar Milford Sound gereden. Dat is een van de vele fjorden hier in het zuiden. Helaas geen zonnetje die dag maar echt Hollands weer met veel regen en wind. Onderweg konden we dus helaas niet heel veel zien van het uitzicht. Toch gaf dit weer wel iets dramatisch aan de enorme bergen die daar ook zijn. Om bij Milford Sound te komen moesten we door de Homer Tunnel. Deze tunnel is gemaakt tussen 1935 en 1953 en er is daarna ook niks meer aan gedaan, dat was ook duidelijk te merken!! Je zag nog precies hoe het uitgegraven was, er was amper verlichting en het was erg smal. Poeh, dus blij toen we erdoor waren. We zijn een boottocht gaan maken om te bergen van dichtbij te kunnen bewonderen. Gelukkig was de regen even opgehouden en was het een super tochtje!

Op advies van het lokale informatie punt zijn we de toeristische route gaan rijden om van West naar Oost te komen. Toch vonden we zelf dat de 'gewone' routes die we hiervoor hadden gereden eigenlijk vele malen mooier waren dan deze. We kwamen voornamelijk langs boerderijen en heeeeel veeeel schapen! We zijn ook nog in Invercargill geweest, de meest zuidelijke stad van Nieuw Zeeland. Uiteindelijk kwam de route uit bij Dunedin. Daar hebben we lekker in de stad rondgelopen en daarna een bezoekje gebracht aan de steilste straat ter wereld. We hebben maar niet geprobeerd om naar boven te rijden want dat zou onze bus waarschijnlijk niet redden het was echt heel steil!!

De volgende dag zijn we een stukje langs de kust opgereden en onderweg nog gestopt bij de Moeraki boulders, een paar grote stenen die al een miljoen jaar daar aan het strand liggen. Niemand weet eigenlijk hoe ze daar terecht zijn gekomen. Daarna zijn we nog gestopt bij Oamara waar we een wandeling hebben gemaakt bij het pinquin centrum. Er zouden blauwe en yellow eyed pinguins zijn, maar die hebben we helaas niet gezien. Wel zagen we twee zeehonden lekker luieren in het zonnetje en daar konden we wel dichtbij komen.

Vanuit hier zijn we weer land inwaarts gereden op weg naar Mount Cook National Park. Vlak voor het nationaal park was een leuke camping waar we zijn gestopt. Helaas bleek het die nacht te vriezen ofzo want we hebben echt liggen klappertanden in ons kampertje brrrr!! Maar het leverde wel een mooie heldere dag op de volgende morgen. We zijn het park ingereden en hadden onderweg al prachtige uitzichten op Mount Cook en andere gletsjers in het park. Mount Cook is de hoogste berg van Nieuw Zeeland. We hebben wat rondgekeken bij het informatie punt en het dorpje en daarna een super mooie wandeling gemaakt in het park. Dat was weer genieten! Na het bezoek hier zijn we weer terug gereden richting kust.

Vandaag zijn we aangekomen in Christchurch, waar we nog even blijven rondkijken. Daarna weer verder naar het noorden want vrijdagochtend gaan we weer terug met de ferry naar het Noord eiland.

Tot het volgende verhaaltje weer!

Liefs xx
Vivian & Arwin

• 23 Maart 2009 - 08:37

Willy:

hallo jongelui,
    wat een prachtige foto's het is inderdaad indrukwekkend bij milford sound, als de zon het laat afweten.
    en dan, als tegenstelling, het uitzicht bij Glenochy. schitterend gewoon!
    het is altijd weer fijn om jullie reisverslag te lezen en om de foto's erbij te zien. Vivian, je schrijft heel plezierig en beeldend.
    bedankt dat ik zo kan meereizen, op afstand.
    nog heel veel mooie, zonnige dagen toegewenst.
    ook al kijken we uit naar jullie thuiskomst, er zijn voor jullie toch nog een aantal dagen te vullen met mooie herinneringen:-) veel plezier nog...

veel liefs van Arris en Willy

• 23 Maart 2009 - 11:14

Tiny:

Hoi Vivian en Arwin, ongelooflijk wat een schitterende natuur.
    Ik zal er zelf waarschijnlijk nooit komen maar ik geniet al weer van jouw verhalen en beelden.
    Kijk al weer uit naar de volgende plaatjes en verhalen.

Groetjes Tiny.

• 23 Maart 2009 - 14:32

Anneke Van Veen:

Hoi Arwin (en de mij onbekende Vivian),

Wat een mooie foto's allemaal en wat zijn jullie een prachtige reis aan het maken. Ik blijf meelezen!

• 23 Maart 2009 - 19:50

Mam:

Hoi Vief,
    Leuke foto van jullie samen op de boot!!! Geniet nog maar van de laatste weken!!

Tot gauw dikke poen

• 24 Maart 2009 - 13:54

Ingrid:

Hoi Vivian en Arwin,
    Steeds als ik jullie berichtjes lees, denk ik: wouw. Maar meer dan wat de anderen allemaal schrijven kan ik ook niet, want ik vind het allemaal even schitterend.
    Tot gauw !!!
    Ingrid

• 04 April 2009 - 10:21

Luce:

Voor de terugreis wens ik jullie een behouden aankomst in amsterdam.
    zaterdag kom ik jullie verwelkomen in maastricht.
    luce