Hoge golven
Door: Vivian
Blijf op de hoogte en volg Vivian
05 Februari 2007 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Wederom tijd voor een update vanaf zee! We hebben wel een heavy weekje achter de rug. De laatste twee zeedagen van de vorige cruise kwamen we midden in een storm terecht. Dus enorme golven, alles vloog door de kamer en er waren veel gasten zeeziek. (ik gelukkig nog steeds niet) door het slechte weer hadden we flinke vertraging en zouden we pas om twee uur ‘s middags in New York aankomen in plaats van om 7 uur ‘s ochtends. Heel veel gasten hadden vluchten en transfers die omgeboekt moesten worden, met andere woorden paniek! Het was dus een hele organisatie om iedereen gerust te stellen en ervoor te zorgen dat iedereen zijn vluchten etc. werden omgeboekt. Uiteindelijk kwamen we toch rond twaalf uur al aan, maar toen was natuurlijk weer iedereen boos omdat ze voor niks hun vervoer hadden verplaatst….erg vermoeiend.
Dankzij deze vertraging begon de nieuwe cruise ook niet helemaal vlekkeloos en we vertrokken pas om tien uur ‘s avonds weer uit New York (vijf uur later dan gepland) Wederom heel slecht weer, dit keer met golven van 9 meter! En een gast die een hartaanval kreeg en met de helicopter geevacueerd moest worden. Hierdoor liepen we weer vertraging op en moesten we onze eerste haven, Tortola, overslaan. Gasten weer niet zo happy natuurlijk. Maar ondertussen varen we al een paar dagen in rustig water en is iedereen weer tevreden. Helaas voorspellen ze voor de terugweg naar New York weer slecht weer dus ik ben beniewd wat ons nog te wachten staat.
Dankzij de late aankomst in New York had ik wel eindelijk de kans om het vrijheidsbeeld te zien en op de foto te zetten natuurlijk, zoals jullie kunnen zien!
Ons team is ook flink veranderd, we hebben een nieuwe supervisor uit Duitsland, nieuwe Guest Relations manager en een andere Hotel Manager. Dat is wel even wennen want ze zijn heel anders dan de vorige. Deze Guest Relations Manager houdt niet zo van Karaoke feestjes dus die hebben we voorlopig even niet meer, haha.
Afgelopen woensdag hebben we een feestje gehad om het een jarig bestaan van de Noordam te vieren. Natuurlijk erg gezellig! Maar helaas ging de dag erna weer om zes uur de wekker Donderdag zijn Iris en ik op excursie geweest naar de watervallen in Dominica. We zijn met een busje de jungle in gebracht, maar gezien we nog moe waren van het feestje de avond van te voren was het wel moeilijk om onze aandacht bij het verhaal van de gids te houden. Toen we eenmaal in de jungle waren moesten we een half uurtje lopen en daar was dan de waterval. Het was niet zo heel spectaculair, maar de natuur van Dominica is echt schitterend! We werden ook nog naar een oude suikerfabriek gebracht waar we een traditionele dansshow te zien kregen, ook erg grappig. We hebben weer meer van het eiland leren kennen, dat is altijd leuk!
In Barbados hebben we echt een super excursie kunnen doen, snorkelen met wilde schildpadden! Dat was heel gaaf. We gingen eerst een stuk varen met een catamaran (heb nog nooit zo vaak op een catamaran gevaren als de afgelopen weken haha) ergens op zee stopten we en daar zwommen dus alle schildpadden rond. Snel alle snorkelspullen aangetrokken en zwemmen maar. In het begin is het best een beetje eng want iedere keer als je iets voelt denk je dat zo’n enorme schildpad tegen je aan zwemt ofzo. Maar na een paar minuten hadden we wel door dat dat niet gebeurde. We konden ze aanraken en aaien, wow echt een hele ervaring! Daarna hebben we nog een uur in de zon liggen bakken, met als resultaat twee hele rode koppen voor Iris en mij. Iedereen hier vindt dat ook ontzettend grappig! In St. Maarten zijn we ook nog even van boord geweest maar daar hebben we alleen maar geluierd aan het stand (onder een parasol!)
Het zal wel weer tegenvallen als we over een paar dagen in New York zijn, daar vriest het geloof ik alweer. Dan worden we er weer even aan herinnerd hoe het weer eigenlijk hoort te zijn in deze tijd van het jaar!
Nou jullie zijn weer helemaal op de hoogte, duim voor me dat de golven de komende dagen onder de 9 meter blijven !
Tot snel weer!
Groetjes Vivian
05 Februari 2007 - 11:10
Cruisejobsonline:
Hoi,
Leuk zo'n storm en de gevolgen ervan. Geen dag is hetzelfde aan boord.
Veel plezier en veel succes.
Groetjes Josephine -
05 Februari 2007 - 19:04
Jack & Marleen:
Hoi Viv, je kunt in ieder geval niet zeggen dat het saai is. Je valt van het ene uiterste in het andere. Al die uitstapjes maken het werk in ieder geval minder zwaar. Geniet er maar van. -
05 Februari 2007 - 21:59
Maj:
Klinkt weer te gek! Wat een afwisseling allemaal! Heel anders dan hier! Maar mis je wel hoor!!!! Kussies! -
05 Februari 2007 - 22:03
Koen & Marloes:
Hey Vivian,
super om te lezen dat je het nog altijd naar je zin hebt daar! Wij zijn weer gezellig saampjes thuis :) Gelukkig is er naast het werk 'genoeg' tijd voor leuke dingen! Geniet ervan..
Liefs en tot in april! -
06 Februari 2007 - 13:09
Tiny:
Ik hoop inderdaad voor jullie dat de zee zich een beetje rustiger houd, want dit lijkt me dus echt niet leuk.
Ze zeggen wel eens alles went??!!??
Blijf genieten dit neemt niemand je meer af.
Succes verder, groetjes Tiny.
06 Februari 2007 - 18:14
Ingrid:
Jij maakt toch wat mee!!!!
Tot ziens, kan ik nu wel zeggen. -
07 Februari 2007 - 16:55
Nicole:
Vief!
Dat klinkt weer allemaal heel goed! Zo gaaf dat je al die eilanden ziet en zoveel mooie dingen mag doen! Poeh.. dat wil ik ook wel! Maak er maar een toptijd van! En euh... die paar golfjes die kunnen de pret niet drukken, he! :lol:
To gauw maar weer!
Dikke poen Nicole