Discovery of the outback
Door: Vivian
Blijf op de hoogte en volg Vivian
17 December 2008 | Australië, Alice Springs
Hallo lieve allemaal,
Hier zijn we weer met een nieuwe update, deze keer vanuit Alice Springs. We zijn vanuit Cairns gevlogen naar Darwin. We dachten dat het in Cairns al warm was maar dat bleek helemaal niet zo te zijn vergeleken met Darwin, poeh wat was het zweten daar! Maar beter dan regen natuurlijk! We hebben eerst een paar dagen in Darwin doorgebracht voordat het tijd was om weer op tour te gaan. Deze keer naar Lichtfield en Kakadu nationaal park (wat ik toen dus gewonnen had) We vertrokken om 7 uur 's ochtends en onze gids Dan bleek een echte 'outback Jack' te zijn. toen we het park Lichtfield binnen reden gooide hij de bus ineens aan de kant en rende hij naar een boom om nog net een Dragon Lizard bij zijn staart te pakken. daaruit bleek dat hij wel van een beetje actie hield! Dankzij hem is de trip ook nog extra mooi geworden! We hadden maar een klein groepje dat was wel makkelijk. In Lichtfield nationaal park zijn we gaan zwemmen bij een paar prachtige watervallen!!! In dit park hebben we de middag en de ochtend doorgebracht. 's avonds kamperen in tenten die al klaar stonden. Helaas was het zo warm dat je al zweette door gewoon op je slaapzak te liggen dus van slapen kwam niet veel. Maar om 5 mochten we gelukkig opstaan voor een ochtendwandeling! Toen door naar Kakadu nationaal park, dit park is ongeveer even groot als heel Nederland!! We moesten dus tussendoor wel flinke afstanden rijden om dingen te kunnen zien. Omdat we buiten het seizoen waren (het hoogseizoen is tussen april en november) waren sommige delen wel afgesloten maar gelukkig wist Dan nog wel de nodige andere gave plekken. We hebben echt een enorme rots beklommen, waarbij we soms op handen en voeten moesten kruipen maar eenmaal boven gekomen was het uitzicht fantastisch en bleken er onder de overhangende rotsen allemaal tekeningen te staan gemaakt door de aboriginals. Ze denken dat die al 50.000 jaar oud zijn! Na deze klim was er nog een ander uitzichtpunt waar we naar de zonsondergang zijn gaan kijken. De volgende dag moesten we weer vroeg op want er was nog veel meer moois te zien! We gingen weer wandelen en kwamen uit bij mooie watervallen met super helder water! het was heerlijk om daar te zwemmen en even lekker af te koelen! Ook 's middags stond er nog een wandeling op het programma en hier kwamen we weer uit bij een waterval met helder water en rotsen en een super uitzicht! Deze waterval leek eigenlijk meer op een attractie in de efeling zo mooi was het. Helaas was dat alweer het einde van de toer en gingen we toen weer op weg terug naar Darwin.
Helaas zaten we toen een paar dagen vast in Darwin. Na lang overwegen en vergelijken hadden we namelijk toch maar besloten om de reis naar het zuiden met de trein te gaan ondernemen in plaast van met een campertje maar het nadeel daarvan was dat deze trein maar 1 keer per week ging. Hierdoor hadden we dus nog 3 dagen extra in Darwin. We hebben ons wel vermaakt met wandelen en genieten van de zonsondergang. We hebben een museum over de aanvallen tijdens WWII bezocht (Darwin is de enige Australische stad die tijdens de oorlog gebombardeerd is) en we hebben natuurlijk de film 'Australia' gezien! Vorige week woensdag ging de trein. Ze hebben deze trein 'The Ghan" genoemd naar alle afghanen die hier met hun kamelen kwamen. We stopten onderweg nog in het plaatsje Katerine maar daar was niet heel veel bijzonders te zien. Rond 6 uur 's avonds vertrokken we daar weer en 's ochtends om 9 uur kwamen we aan in Alice Springs. Ook hier hebben we ons eerst een dag vermaakt voordat we weer aan de volgende ondernemening begonnen. We hadden namelijk een auto gehuurd voor een paar dagen met alle kampeer spullen erbij om hier de outback en Uluru (Ayers rock) te gaan ontdekken. We mochten de auto al een dag eerder ophalen dus we hebben eerst wat door de stad gereden (oefenen met links rijden) en boodschappen gedaan. De volgende dag om 6 uur vertrokken want het was toch nog ongeveer 5 uur rijden. Er gaat maar 1 weg naar het nationaal park waar Uluru en de Olga's liggen en als we onderweg 5 auto's zijn tegengekomen was het veel. We kwamen rond het middag uur aan en zijn gelijk doorgereden naar de Olga's, dat is een groep bergen van hetzelfde soort als uluru. We hebben een hele mooie wandeling gedaan daar. Daarna waren we precies op tijd terug bij Uluru om de zonsondergang te zien. Ondertussen hebben we ook maar gelijk gekookt! De berg veranderd van kleur als de zon onder gaat en dat is prachtig om te zien! Toen de zon weg was zijn we doorgereden naar onze kampeerplek voor de nacht. We hadden geen tent maar een 'swag' of wel een Australisch bush bed. Dat is een soort zak met een matras erin waar je dan je slaapzak weer inlegt. We konden dus genieten van de miljoenen sterren en de volle maan!! Het was echt heel bijzonder maar we hebben er prima in geslapen. De volgende ochtend moesten we weer vroeg op want we moesten natuurlijk ook de zonsopgang gaan bekijken! Ook dit was weer heel bijzonder om te zien. Daarna zijn we om de berg heen gaan wandelen. Het is ook mogelijk om erop te klimmen maar voor de aboriginals is de berg heilig en willen liever niet dat mensen erop klimmen (maar er staan wel palen op om het mogelijk te maken) en de klim is wel super steil dus we vonden het ook prima om er omheen te lopen. Van dichtbij was het ook weer geweldig om te zien.
Nadat we uitgekeken waren zijn we op weg gegaan naar het nationaal park van Kings Canyon. Dit was 3 uur rijden (en dus in de buurt) 's middag waren we al een kleine wandeling gaan maken naar een uitzicht punt. Daarna door naar de camping. Er bleken wel heel veel dingo's rond te lopen hier en die vonden ons plekje wel interessant omdat we gekookt hadden. We hebben ze maar genegeerd en toen gingen ze wel weg. Ze hebben ons 's nachts ook wel bezocht want 's ochtends lag er een hoop dingo shit dichtbij, maar we hebben er niet wakker van gelegen! We gingen weer terug naar kings Canyon en hebben een grote wandeling gemaakt helemaal langs de rand van de canyon af. Er was ook een plek om naar beneden te lopen waar je kon zwemmen, dit hadden ze the garden of Eden genoemd. Het was super mooi dus wel toepasselijk. Soms was het best eng langs de diepe randen af maar het uitzicht was zeker de moeite waard!
's middags zijn we weer terug gereden richting Alice Springs maar gestopt om te kamperen bij Stuarts Well, dit is een roadhouse en cafe en de eigenaar ervan is een van de ontdekkers van Kings Canyon. Hij heeft nu een dingo en die bleek erg muzikaal te zijn. Dinky the singing dingo.... Als hij dan piano speelt springt de dingo erop en begint hij mee te janken! Dat was echt heel grappig om te zien. Hij komt er overal mee in de pers (er hing zelfs een stukje op uit de telegraaf)en hij zit nu in een vraag van de 20e editie van trivial Pursuit!
Na de overnachting bij Stuarts Well zijn we doorgereden naar de Western Macdonald Ranges. Dit is een nationaal park ten westen van Alice Springs, hier liggen ook hele mooie wandelingen en plekken om te zwemmen. We zijn bij een paar plaatsen gaan wandelen maar helaas stikte het van de vliegen......aaaargh daar wordt je echt heel gefrustreerd van. Dat was een beetje jammer. We hebben wel nog wat mooie dingen gezien een mooi meer bij Elli Creek en de rots wanden van Stanley Chasm. Hierna zijn we terug gereden naar Alice Springs en moesten we de auto weer inleveren :( We hebben nog een dag hier en dan stappen we weer op de trein naar Adelaide, een ritje van 24 uur! vanuit Adelaide rijden we dan naar melbourne waar we kerst gaan vieren en Arwin weer naar huis gaat :(.
Alvast een hele fijne kerst en een gelukkig 2009 voor jullie allemaal!!!!
Tot in het nieuwe jaar!
xx liefs Vivian & Arwin
Alvast een hele fijne kerst en een gelukkig 2009 voor jullie allemaal!!!!
Tot in het nieuwe jaar!
xx liefs Vivian & Arwin
17 December 2008 - 08:52
Robin:
Ziet er goed uit! Geniet ervan:-) -
17 December 2008 - 10:42
Luce :
voor jullie viev en arwin, fijne kerstdagen and a happy new year! -
17 December 2008 - 14:42
Marloes En Koen:
Hey Vivian en Arwin,
wat hebben jullie weer veel gezien! Die 'outback Dan' klinkt een beetje als mijn gids bij Uluru etc, dat verhaal over de dragon lizard klonk mij wel heel bekend ;) Maar na de foto bleek het toch om iemand anders te gaan. Geniet nog van de alle mooie dingen die jullie nog tegenkomen en alvast de beste wensen voor 2009!
Liefs Marloes en Koen. -
17 December 2008 - 18:18
Mam:
Vief en Arwin,
Super mooi wat jullie allemaal zien. Leuk hoedje! Geniet nog maar samen. Fijne Kerst bij Reneé -
18 December 2008 - 15:42
Arris En Willy:
lieve jongelui
wat een heerlijk verhaal om te lezen en de praachtige foto's erbij maken het helemaal compleet.jullie hebben al heel wat gezien en meegemaakt:-)
nog veel plezier tot aan de kerst met z'n tweetjes. ik moet toch eerlijk bekennen dat we ook uitkijken naar arwin's thuiskomst.
en Vivian hele fijne kerstdagen bij renee en alvast de beste wensen voor 2009. ook daar kijken we naar uit, om je te ontmoeten:-)
lieve groetjes van arris en willy -
20 December 2008 - 09:30
Zwanet En Ton:
Hallo Viv en Arwin
Alles goed? Zo te lezen en te zien hebben jullie het helemaal naar de zin.
Wens jullie vanuit Nederland een hele fijne feestdagen toe en een gezond en gelukkig 2009 !
Mvgr. Zwanet en Ton. -
22 December 2008 - 10:45
Mieke Korff:
wat een prachtige fotos en verhalen ik had natuurlijk al veel over jou gehoord van mam maar dit is geweldig.geniet er maar van.groetjes mieke. -
28 December 2008 - 18:01
Marjolein:
Hela Viev!
Heb begrepen dat Arwin alweer vertrokken is... Jammer, maar je hebt wel superherrinneringen zo te lezen en een heerlijke tijd gehad waar je nog wel even op kan teren haha! Het klinkt weer reuze en ik zie zooooo groen van jaloezie! Al mag ik ook niet heel hard zeuren, net terug van heerlijke wintersportvakantie hihi! Nou, ik wacht alweer op je volgende bericht! Fijne oud-op-nieuw gewenst alvast en nog bedankt voor je kerst- en verjaardagsbericht! Veel liefs uit Rotterdam! xxx -
31 December 2008 - 11:33
Kirsten En René:
Hee Viv en Arwin,
We wensen jullie een knallend, gelukkig, gezond, gezellig, zonnig 2009 en natuurlijk ook weer heel veel (reis)plezier voor het komende jaar! Geniet ook komend jaar weer van alles wat jullie gaan beleven!
En bedankt voor jullie kerstkaart, erg leuk dat jullie die gestuurd hebben!
Liefs Kirsten en René