Hong Kong, Sydney & The Blue Mountains - Reisverslag uit Sydney, Australië van Vivian Vreugdenburg - WaarBenJij.nu Hong Kong, Sydney & The Blue Mountains - Reisverslag uit Sydney, Australië van Vivian Vreugdenburg - WaarBenJij.nu

Hong Kong, Sydney & The Blue Mountains

Door: Vivian

Blijf op de hoogte en volg Vivian

27 September 2008 | Australië, Sydney

Hallo Allemaal,

Hier dan het eerste bericht van 'down under' Ik ben net een weekje hier maar nu al onder de indruk van Australie! Maar laat ik bij het begin beginnen. Na een vlucht van 12 uur kwam ik eerst aan in Hong Kong , daar had ik een dagkamer in een hostel waar ik gelukkig mijn spulletjes zo lang kon laten. Dus eerst richting hostel en daarna maar zo snel mogelijk op weg om wat van de stad te zien in de paar uurtje die ik had. Het hostel zat in Kowloon dus ik ben met de ferry overgegaan naar Hong Kong island om daar naar een uitkijkpunt te gaan. Met een kabelbaantje omhoog en ja hoor daar was het uitzicht over de stad. Helaas is er ook hier best wat smog dus het uitzicht is niet helemaal super maar toch zeker de moeite waard! Daarna maar weer snel terug met het kabelbaantje en op naar de langste roltrap ter wereld. Dit wil eigenlijk zeggen 20 roltrappen achter elkaar. Ik ben heel enthousiast met alle trappen naar boven gegaan, maar helaas gingen ze maar een kant op dus moest ik weer de gewone trappen aflopen!! Dat betekende wel wat spierpijn een dag later. Toen maar weer terug met de ferry en nog wat rondgelopen op de Hong Kong 'walk of fame' waar ik onder andere de ster van Jacky Chan heb gezien Whohoe! haha. Helaas zat mijn dagje Hong Kong er toen alweer op en heb ik mijn spullen opgehaald en weer de bus richting vliegveld gepakt. Het vliegtuig naar Sydney had vertraging dus ik moest daar nog flink lang wachten maar uiteindelijk vertrokken we dan en maandagochtend kwam ik aan in Sydney . Ik werd met een shuttle busje naar mijn hostel gebracht dus daar ook maar gelijk uitgepakt en wat opgefrist maar toen weer gelijk door. Ik had besloten dat ik maar meteen alle administratieve dingetjes zou regelen dus ik ben maar een bankrekening gaan openen en heb mijn sofinummer aangevraagd. Ik heb ook een postadres hier waar iedereen ook brieven of kaarten heen kan sturen en die sturen ze dan naar mij door, waar ik dan ben. Het adres is:

Vivian Vreugdenburg TCP #14663
Level 7 Dymocks Building
428 George Street
Sydney NSW 2000
Australia

Dus jullie mogen gerust wat sturen!!

Nadat ik alles had geregeld ben ik maar wat de toerist gaan uithangen en natuurlijk naar het opera house en de harbour bridge gelopen. Toen ik 's avonds terug kwam in het hostel was ik wel echt helemaal kapot dus ik sliep ook gelijk!

Dinsdag was het helaas wat minder weer maar dat mocht de pret niet drukken. Ik ben gezellig een boottochtje door Sydney Harbour gaan maken. Ik kon uitstappen bij Watson Island , daar zou het erg mooi zijn. Dat heb ik dus maar gedaan en inderdaad WOW! Er is een uitkijkpunt over de Oceaa met super mooie rotsen. Ik had dat helemaal niet verwacht dat maakte het nog extra leuk! Daarna weer met de boot terug en uitgestapt aan de overkant van de brug en over de brug gelopen, dat kwam uit bij de Rocks area een gebied met kinderkopjes en veel barretjes en restaurantjes, erg leuk dus. Het weer was ondertussen alweer beter dus ik ben maar de Sydney Tower ingegaan om van het mooie uitzicht over de stad te genieten, ook zeker de moeite waard! ‘s avonds was er een avondje bar georganiseerd door het hostel daar ben ik samen met de meisjes die bij mij op de kamer zaten heen gegaan. Er was een band en een gratis drankje, best gezellig.
Woensdag nogmaals op pad gegaan om wat van de stad te zien. Dit keer kwam ik uit bij Darling Harbour een heel gezellig binnenhaventje. Daar was ook het Sydney Aquarium dus daar ben ik ook maar even gaan kijken. Het was best de moeite waard, er waren hele stukken Great Barrier reef nagemaakt dus dat was alvast een klein voorproefje van wat er straks nog komen gaat! Ben ook nog even door de botanische tuin gelopen, die is echt super groot en met allemaal aparte bomen en vogels ik heb echt mijn ogen uitgekeken!

Donderdag had ik besloten om eens buiten de stad te gaan kijken en heb ik mijn rugzak weer gepakt en ben ik in de trein gestap naar de Blue Mountains, dat ligt maar 2 uur bij Sydney vandaan. In Katoomba, het grootste plaatsje daar, had ik een heel leuk hostel gevonden, heel klein maar daardoor juist knus en gezellig. De man van mijn hostel stelde voor dat ik maar een wandeling moest gaan maken. Hij heeft me helemaal laten zien hoe ik moest lopen en verzekerde me dat het geen probleem was om alleen te gaan doen. Goed zo gezegd zo gedaan dus ik ging op weg. Het was inderdaad een prachtige wandeling. Ik heb ruim 5 uur gelopen. Onderweg leek het bos soms wel een regenwoud en er waren ook allemaal watervallen echt super! Uiteindelijk kwam ik uit bij het uitkijkpunt van de 3 sisters, drie rotsen die heel bekend zijn. 's avonds was er een haardvuur gemaakt in de 'huiskamer' van het hostel dus heb ik daar gezellig nog gezeten en wat mensen leren kennen. Vrijdagochtend weer vroeg op want het was tijd om te gaan paardrijden!! Om alvast een beetje op te warmen voor de volgende week. We zijn met een groepje ongeveer 2 uur gaan rijden door bossen, rotsen en rivieren met onderweg weer fantastische uitzichten! Er waren wat mensen bij die niet konden rijden maar degene die wel konden rijden mochen soms achter blijven en dan een flink stuk galopperen dus dat was erg leuk! Na het paardijden weer terug naar het hostel en een beetje van het zonnetje genieten en wat socializen met de andere backpackers. Het hostel zat trouwens bijna helemaal vol met duitsters, daar zijn er echt super veel van. Ze zijn allemaal heel aardig dus dat is meegenomen! 's avonds weer bij het vuur gezeten en heerlijk geslapen.

Vanmorgen was het weer tijd om terug te gaan richting Sydney dus ik ben weer op de trein gestapt en net ingecheckt bij mijn hostel voor vanavond. Morgenvroeg weer de trein richting outback waar ik dan maandagochtend begin met mijn weekje paardrijden en cowboy training, ik heb er zin in!

Ik laat jullie volgende week weten hoe het geweest is.

Cheers!!
Liefs Vivian

• 27 September 2008 - 20:50

Ingrid:

Cowboytraining????
    Wat ben je nu weer van plan. Nou ja, geniet er maar van.

• 28 September 2008 - 09:09

Koen & Marloes:

Hallo Vivian,

We horen het alweer. Je hebt weer geen moment stil gezeten in down under. Veel plezier met koeien vangen.

Veel liefs

Koen & Marloes

• 28 September 2008 - 18:53

Nicole:

Hey Vief!

Goed bezig! Klinkt echt heerlijk! Lekker!

Have fun met paardrijden en leer jij het mij maar als je weer thuis bent ;-)

Dikke poen Nicole

• 28 September 2008 - 20:27

Jack & Marleen:

Hoi Vivian ,dat was al een hele mond vol. Al die belevenissen in de eerste week. Jij zal niet vastroesten , geniet er maar van.
    Groetjes , jack & Marleen.

• 02 Oktober 2008 - 18:09

Mam En Marie-Louise:

Hey Vief, super wat je allemaal beleeft. Geniet ervan met volle teugen. Hier begint langzaam de herfst en jij zit nu lekker in de zon op je paard

• 09 Oktober 2008 - 17:56

Sylvia En Vinzenz:

Prachtig allemaal - wat jij ziet en beleefd. Het klopt, sommige duitsers vallen best wel mee?!?! Moet ze ook de hele dag op het werk verdragen (Vinzenz). Het ga je goed en we kijken uit naar je volgende bericht.
    Groetjes
    Sylvia en Vinzenz