Jackeroo-Jillaroo!! - Reisverslag uit Tamworth, Australië van Vivian Vreugdenburg - WaarBenJij.nu Jackeroo-Jillaroo!! - Reisverslag uit Tamworth, Australië van Vivian Vreugdenburg - WaarBenJij.nu

Jackeroo-Jillaroo!!

Door: Vivian

Blijf op de hoogte en volg Vivian

11 Oktober 2008 | Australië, Tamworth

Hallo lieve allemaal,

Hier weer een berichtje uit down under! Na twee weken in the middle of nowhere ben ik weer terug in de bewoonde wereld.
Ik heb eerst nog een zaterdagavond doorgebracht in Sydney. In de Blue Mountains was ik een Nederlandse man tegen gekomen die overal marathons loopt en die zou ook weer terug in Sydney zijn dus had ik met hem en nog een paar anderen afgesproken en hebben we het nachtleven van Sydney ontdekt. Hij zat in een hostel waar je bonnetjes kreeg voor gratis bier in verschillende kroegen dus die zijn we allemaal langs geweest. Het was een goedkoop avondje stappen (je bent een hollander of niet he haha) en erg gezellig. Zondagochtend heb ik me met lichtelijke hoofdpijn richting trein begeven op naar het buitenleven. Ik moest 6 uur in de trein zitten en dan nog 2 uur in de bus. In de trein zat ik naast Bill en Bill moest ook richting Tamworth en heeft me bijna de volle 6 uur vermaakt met uitleg over de omgeving en. Hij was touringcar chauffeur en vond het duidelijk leuk om te vertellen. Het was wel vermakelijk en ik heb ook nog wat geleerd over de omgeving ook! In de bus op weg naar Bingara zaten meer mensen die gingen paardrijden dus dat was ook al leuk kletsen. Eenmaal aangekomen in Bingara was er een hostel voor ons geregeld en zijn we met z'n allen een hapje gaan eten. Het bleek het begin te zijn van de Australische schoolvakantie waardoor er die week een vele grotere groep dan normaal op de boerderij was. We waren uiteindelijk met 20 man, waarvan het meerendeel niet kon paardrijden. De meeste kwamen uit Australie, dat was handig want ik heb er al 2 logeeradressen aan overgehouden. Op maandag werden we opgehaald van het hostel maar bleven we wel in Bingara om daar meteen te gaan paardrijden. Mensen die niet konden rijden werden gelijk aan een touw meegepakt om te gaan galopperen dus binnen 10 minuten kon iedereen wel zo'n beetje goed zitten en was niemand meer bang. Het was zo'n mooi weer dat we gelijk met de paarden konden gaan zwemmen in de rivier. Daarna zouden we weer terug rijden naar het dorp maar ik mocht met drie andere meisjes, die op de boerderij werken, verder rijden naar de boerderij. Dat was gelijk een rit van 4 uur, poeh! Maar gelukkig geen spierpijn. De boerderij ligt nog 22 kilometer buiten Bingara dus echt in de Middle of Nowhere. Je mobiel doet er niks en internet is er al helemaal niet. Dinsdag gelijk alweer vroeg op en met z'n allen in de laadbak van de jeep want de paarden moesten uit de wei gehaald worden, zo gaat het dagelijks. We hebben die dag geleerd hoe we hoefijzers onder moeten zetten en een rondje gemaakt door alle weien en al het land van John (de eigenaar) 's middags natuurlijk weer paardrijden!
Op woensdag zijn we te paard de koeien gaan vangen en 's middags mochten we allemaal een poging ondernemen om met een kalf te worstelen, dat was natuurlijk super grappig!!! Er waren drie jongens uit Denemarken, die eigenlijk liever lui dan moe waren en die kregen natuurlijk het grootste kalf haha. Ik heb zelf ook een poging gedaan, het was wat stof happen maar uiteindelijk lukte het. Na het worstelen moesten van een paar kalfjes de horens afgeknipt worden, dat was wel een beetje zielig maar het hoort erbij he. Donderdag zijn we een super lange paardrijtocht gaan maken met heel veel mooie uitzichten over de bergen en bossen. Niet te geloven hoeveel plek hier toch is. 's middags zijn we de schapen gaan ophalen en mochten we gaan scheren, dit gebeurd maar een of twee keer per jaar dus het was super dat we dat konden zien en doen. Vrijdag was het alweer de laatste dag en gingen we nog een keer met de paarden zwemmen in de rivier. De week was echt veel te snel om maar vrijdagmiddag bleek dat er de week erna maar 4 mensen zouden komen en vroeg John of ik misschien ook nog een weekje wilde blijven. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Dus vrijdagavond wel met iedereen 'op stap' zo ver dat mogelijk is in Bingara (er is maar en cafe) maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben het hele weekend nog lekker gerelaxed op de boerderij en zijn wat gaan zwemmen in de rivier. Uiteindelijk waren er nog 4 andere mensen een extra week gebleven dus waren we de week erop met 9. Maandagochtend begon de nieuwe week en gingen we iedereen ophalen in het dorp. Helaas regende het keihard en moesten we tot 's middags wachten voordat we konden gaan rijden. Ik had weer een paardje dat naar de boerderij moest dus nog een rit van 4 uur extra! Dinsdag was het natuurlijk weer vooral veel paardrijden. Het paardje waarop ik zat kon heel goed springen dus ik was al de hele middag vrolijk over iedere boomstam die we tegenkwamen heen gesprongen. Maar het paard werd een beetje te enthousiast (en ik ook waarschijnlijk haha) waardoor we uiteindelijk bijna over de boom vlogen en ik dus niet meer helemaal kon blijven zitten en een mooie snoekduik maakte. Het was allemaal vooral erg grappig en ik heb er alleen maar wat schrammen aan overgehouden. De volgende sprongen hebben we maar wat rustiger aan gedaan! De dag erna mochten we meekijken hoe John een paar paarden ging casteren....Poeh dat was best heftig. Maarja ook iets dat erbij hoort. De meeste paarden probeert hij staand te doen, maar soms lukt dat niet en moeten ze vastgebonden worden en op hun rug gelegd worden en daar zijn de meeste paarden natuurlijk niet zo blij mee...! De afgesneden paardenballen werden na afloop aan de honden gevoerd JAK!
Donderdag hebben we geleerd hoe we hekken moeten repareren en hebben we wat paarden verplaatst naar verschillende weien. Vrijdag zouden we weer in de rivier gaan zwemmen, maar halverwege de rit begon het echt te stort regenen en waren we al zo nat dat het leek alsof we al waren gaan zwemmen. Toen de regen stopte zijn we een wild paard gaan vangen en gaf John een hele demonstratie over hoe ze zo'n paard zadelmak maken, dat ging eigenlijk verbazend makkelijk! Na twee weken zat het er dan echt op en moesten we inpakken en terug naar Bingara. Daar zijn we gisteravond weer met de hele club gaan 'stappen' en vanmorgen afscheid nemen :( Het is echt een super tijd geweest daar op die boerderij!! Maar de rest van Australie wacht dus ik ga weer verder. Ik zit nu in Tamworth en ga maandag richting de kust, op naar het strand! Ik laat snel weer wat horen.

Doei doei
Liefs Vivian

• 11 Oktober 2008 - 08:30

Jeantien:

Hey Viev,

Wat leuk om te lezen dat je het zo goed naar je zin hebt!
    Hier in Groede gaat alles prima! Renske wordt zondag alweer 6 weken! Het gaat echt snel en ze groeit goed!

Heel veel plezier nog en geniet ervan!

Liefs, Jeantien

• 11 Oktober 2008 - 08:37

Leanne:

Hey Vief,

Geweldig dat je het zo naar je zin hebt!! We mailen snel!

Dikke knuffel, Leanne

• 11 Oktober 2008 - 09:45

Tiny:

Hoi Vivian, ik heb genoten van je verhaal.
    Echt geweldig, mooi die tochten op de paarden.
    Dat van dat castreren lijkt me inderdaad nog al heftig.
    Ik verheug me al weer op je volgende avontuur en foto's.
    Blijf genieten.
    Heel veel liefs en Groetjes Tiny.

• 11 Oktober 2008 - 14:31

Koen En Marloes:

Hey Vivian,
    leuk hoor een weekje extra jillaroo'en ;) Hopelijk ga je net zoveel lol hebben aan de 'toeristische' australische kust. Heel veel plezier nog daar!
    Liefs Koen en Marloes.

• 11 Oktober 2008 - 15:17

Iris:

Hi Viv,

Super om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Hier is alles hetzelfde. Ga over 5 weken naar huis. Kan niet wachten.

• 12 Oktober 2008 - 18:07

Koen:

Je hebt het allemaal goed voor elkaar. Gewoon twee weken paardje rijden. Super leuk.

Veel liefs

Koen

• 12 Oktober 2008 - 18:25

Mam:

Ha die Vief,
    Hier heb je al jaren naar verlangd. Dit is het echte werk he. Kan me het zo goed voorstellen dat je het naar je zin hebt. Dit heb je niet van je moedertje. Veel plezier goede reis en geniet!!!

• 12 Oktober 2008 - 19:39

Jack & Marleen:

hoi Vivian , als we je verhaal zo lezen , zit nu wel in het beloofde land. Voor jou dan toch. ga zo voort en geniet.

jack & Marleen.

• 13 Oktober 2008 - 06:40

Marjolein:

Woooooow! Echt te gek. Vind het super om te lezen en ben heel blij voor je! Dit klinkt precies als waar je al jaren van droomde dus vind het echt helemaal geweldig! Ik zit momenteel weer in Tokyo, mijn eerste vakantie weekje zit er al op, maar heb het ook super naar mijn zin! Al veel gezien en de Japanners zijn zooooooooooo aardig! Nou, ik kijk uit naar meer verhalen! Dikke poen vaan Maj

• 15 Oktober 2008 - 08:17

Luce:

geweldig al die foto's van jou en de beestenboel om je heen!goed idee dat je alleen bent gegaan,op die manier leg je de leukste contacten.als je over een paar weken gezelschap krijgt van een medereiziger wordt het nog fijner.alvast proficiat met je a.s. verjaardag. zoen van luce

• 22 Oktober 2008 - 11:07

Pap&Martina:

Hoi Vivian,

Zo te zien bevalt het wel daar.Echt iets voor jouw. Misschien kan je beter daar blijven wonen.
    Ben al weer vertrokken van de Ranch?
    Hier is nog steeds alles hetzelfde,ook het weer,slecht zoals altijd.
    We zullen je alvast feliciteren met je verjaardag,omdat we niet weten wanneer je weer je e-mails kan bekijken.
    Geniet er maar lekker van.
    Groetjes van pap&Martina

• 24 Oktober 2008 - 13:35

Tonny Huis In 't Vel:

Hoi Vivian,
    Daar ik eens even op je site keek die nog steeds in mijn computer staat heb ik met ontzag je verhaal gelezen over de week paard rijden in Australie. Wat geweldig voor je dat het zo goed gaat en dat je het allemaal zo leuk vindt. Ik wens je een hele goede en fijne tijd toe en zal vaker je site bezoeken zodat ik je meer kan volgen!! Heel veel groetjes, Tonny

• 16 December 2008 - 17:50

Prisca:

Hallo Vivian, wat lees ik allemaal?? Ik dacht eens even kijken waar ze uithangt... dat had ik beter niet kunnen doen, want nu ben ik hendig jaloers! Te gek, echt waar, wat een verhalen!
    Amuseer je nog heel er goed en veel groetjes uit Berg van Prisca